deDraft
deDraft

Private Client

 

This loft conversion to a 1930’s first floor ex ‘Warner’ flat in Lloyd Park, Walthamstow involved the insertion of a tightly winding timber staircase giving access to a new loft studio above. With a generous finished internal ceiling height of 2.4m and the insertion of five large rooflights the addition of a rear dormer was not required. The studio space is flooded with natural light offering great views over the newly refurbished Lloyd Park and Walthamstow beyond.

 

Due to the original construction of the property there was no requirement for structural steelwork or party wall agreements, allowing the budget to be spent on the finishes. Internally the aged brick party walls and chimney breast have been left exposed, simply repointed and painted.

 

 Wide-format brushed white ‘Douglas fir’ flooring runs the width of the loft and features a subtle shadow gap detail where it abuts the chalky white walls – without the need for skirtings. Bespoke joinery using a combination of birch-ply and solid ash give the space a natural and bright Nordic simplicity.

 

Completed. November 2012

Photography. deDraft