deDraft
deDraft

Private Client

 

This mid-terraced property in the Coppermill area of Walthamstow has been fully extended to the ground floor adding a single storey rear and side infill addition.

 

We were briefed to provide a more open plan layout with the inclusion of a new ground floor wc bathroom, dedicated utility room and a larger kitchen with dining area. The existing rear of the ground floor has been knocked through requiring extensive structural alterations with a new engineered Oak floor running from front to back of the property. This new extension is clad in a grey fibre-cement panels proportioned to sit adjacent to the large aluminium sliding doors that provide access to the long rear garden. The fibre cement allows the new extension to appear as a large monolithic block in stark contrast to the original yellow London stock brickwork.

 

 

TBC

extending over both vertical and horizontal surface creating a monolithic block in stark contrast to the original London stock brickwork. The roof will feature a linear rooflight accentuating the junction of old with new. When viewed from first floor to the rear metal planter slits cut across the roof plane will be enlivened with wildflower planting vibrantly contrasting with the black backdrop.

Internally finishes include a mix of whitened engineered Oak flooring, sprayed matt white joinery, quartz stone. Bespoke joinery will also be added internally in a range of timber veneer and matt / gloss sprayed finishes. Externally a palette of dusty grey brick paving staggered across the lawn provides an informal path from the house to the raised rear seating area and when combined with yellow stemmed bamboo, misty perennials and new cedar fencing will provide a soft backdrop to the more industrial metal clad extension.

 

Completion – April 2016
Images. deDraft – more coming soon