deDraft
deDraft

Private Client

 

Sited on a prominent position in North London overlooking Hampstead Heath this house refurbishment and extension had a very specific brief to open up what was a small compact house. Originally dating back to 1790 the house in its current form was divided in to a number of small rooms which failed to meet the lifestyle of our client.

 

All internal structural walls to the ground floor were removed and a rear extension added creating a larger more open floor plan. Despite its new found spaciousness through the use of concealed pocket doors, full height sliding screens and doors flexibility and privacy can be created as and when required.

 

The ground floor features a polished concrete floor and textured solid concrete cantilevered island and worktop. The central stairwell is clad in reclaimed oak boarding integrating a recessed handrail detail. The boarding was lightly sanded and scarred to featuring etched drawings which will be added to over time. A hot pink carpet in stark contrast to the rough industrial finish of the stairwell form a neon central spine up through the floors. Rooflights throughout the ground floor living, kitchen and recording studio allow controlled daylight in where required and the light wall finishes dissipate the light capturing intriguing shadows and patterns during the day.

 

The bedroom, art studio and dressing room located on the upper floors feature a reclaimed narrow oak floor laid at an angle converging at the head of the stairs. Bespoke joinery finished in ripple sycamore and grey lacquer and bathrooms finished in grey polished Venetian plaster and Staturio marble create a dark, moody masculine interior.

 

Completed. February 2014

Images / Photography. deDraft