deDraft
deDraft

Private Client

 

This residential project in Harlesden, North London has recently received planning consent from Brent and is now being detailed ready for going to tender. The works involve the opening-up of the rear of the property with the addition of a zinc-clad protruding extension. This additional plug-in module to the rear will permit increased daylight to the kitchen / diner which currently appears gloomy and in need of some attention. We produced a number of aerial images to convey the potential external options to the client.

 

Despite being a spacious property the existing split-level floor plan features a lot of wasted space that will be better utilised following some re-integration of what is currently circulation space to dedicated bedroom, bathrooms and storage zones. The clients enjoy entertaining and in order to make better use for this purpose and daily life the reconfigured and enlarged ground floor will make better use of the a sunken area to the rear with close connection to the rear garden.

 

The conversion of the existing loft will provide two further bedrooms and incorporates a compact bathroom to be used by visiting guests. The loft extending over the main body of the house and along the rear projection will be finished in zinc cladding to match the rear ground floor extension. Minor first floor alterations are proposed creating a more luxurious and function master suite removing partitions that create useless small zones of little use to our client.

The ground floor will be finished in dark stained Oak floors, black kitchen with upper floors finishes in light stained Oak with joinery to match.

 

Detailed Design
Images. deDraft