deDraft
deDraft

Private Client

 

This raised ground floor property situated in Hampstead was extended in the 1970’s to include an unusual stepped terraces and a raked façade to the rear of half of the semi-detached pair. The west facing rear

elevation houses large slender glazed sliding doors in stark contrast to the adjoining properties small, restricted window proportions. From the rear terraces magnificent views open up across the large lush communal garden of mature trees and layered planting.

 

Given the substantial depth of the floor plan our client wanted to create one large family space housing kitchen, dining and living together. In order to maximise light penetration to the deepest living space the interior has been fully stripped out, plan reconfigured and rear openings increased by dropping cills and removing existing brickwork planters. The existing sun-room structure was replaced with a structurally glazed curtain wall system and minimal large format sliding doors added to limit visual obstructions from the interior.

 

To help unify the flat and give a simple, pared back look combined with acoustically isolating the flat from those below a textured, light-grey seamless resin floor was poured across the entire 150sq.m flat including bathrooms, wet rooms and kitchen. Bathrooms wall are finished in polished plaster and handle-less bespoke joinery provide much needed storage to each bedroom and the main family living / dining space.

 

To meet the minimal aesthetic of the brief we were required to install frameless sliding and pivot doors throughout in addition to a mist suppression system to comply with current Building Regs. This allowed us to maintain the minimal look while providing flexibility to divide up spaces to provide privacy when preferred.

 

Completed. October 2014

Images / Photography. Satio180