deDraft
deDraft

Private Client

 

We were approached by the client to extend their current property in Limehouse, East London to create a more spacious family home. The existing property lies within a conservation area and sits within one of two low-level two storey Georgian townhouse terraces. Many of the adjacent properties have been originally designed and built incorporating three storey outriggers as an integral part of the property. This however was not the case with No.31 which features a short, almost square, floor plate.

 

It is this additional area that our client wishes to replicate forming an outrigger that conforms to the original form and character of the immediate streetscape providing much needed additional accommodation. To the lower ground floor level the new extension is proposed to expand to the full width of the plot to infill.

 

The single storey flat roof extension to the side of the three storey outrigger will feature a long liner rooflight permitting natural light into the adjacent stairwell leading down to the basement level where it abuts the main house. To the rear elevation the introduction of aluminium, glazed bi-fold doors will provide better access for the owner to utilise the rear garden as well as directing light into the lower ground floor plan. Timber box sashes will be reintroduced to all existing and remaining windows as would have originally existed.

 

The property benefits from gated access to the communal garden to the rear providing additional amenity space to that confined solely within the properties immediate plot.

 

Tendering

Images. deDraft