deDraft
deDraft

Private Client

 

deDraft have recently completed the full internal refurbishment of this large three storey family home in Crouch End, North London.  When purchased the existing property had little character, a distinct lack of colour and appeal. Overall the internal layout has remained largely untouched with no structural works required. To the split-level ground floor a white stain was applied to the existing narrow Oak floor boards throughout to neutralise the yellow tone to freshen-up and unify the spaces.

 

A new matt black shaker-style kitchen was installed against the backdrop of a brightly coloured chequered rubber floor adding a touch of playfulness and warmth to this portion of the ground floor. Rear doors open fully on the patio level and a rooflight allows light into the centre of the dining space. The ground floor rooms also feature freestanding furniture, sprayed bespoke joinery and a combination of light and dark chalky wall finishes throughout.

 

To the first floor the master suite was reconfigurated with a better direct link from the master bedroom to the ensuite being a key requirement of the client. In order to create this more luxurious and appealing master suite a narrower off-centre opening was formed allowing for the introduction of a long run of bespoke sliding wardrobes which can be accessed from ensuite or bedroom. Featuring a monochrome aesthetic the master suite features a grey stain applied to part-existing and part -new narrow Oak floor, matt black steel framed shower screen featuring textured glass, matt black hexagon floor tiles and a black framed bath and basin.

 

The Oak has been infilled where required and stained grey which complement the mid-grey painted walls and ceiling. All plant (boiler and hot water cylinder) and electrics have be relocated in the basement creating a more efficient system and freeing up internal storage space.

 

Completed. May 2016

Photography. Whitaker Studio

Contractor. Satio180