deDraft
deDraft

Private Client

 

Our client had recently purchased the two flats that occupied this dilapidated Victorian terrace in Kensal Rise, North London. The brief was straightforward involving the conversion of the existing two residential flats back into a spacious, contemporary open-plan single family dwelling. Having been carved up as rentals over the years it needed a complete overhaul stripping out every internal wall to allow the space to flow visually and physically.

 

Our design included the opening up of the ground floor to include a 6m long glazed side return extension opening out to the rear garden. The internal finished floor level was dropped giving much needed height and a particular grandness to the ground floor in which the clients enjoy entertaining.

 

In order to permit us to remove key dividing partitions we installed a concealed automatic fire curtain which when activated grants the occupants adequate time to evacuate from the two levels above. On the upper floors a master suite was formed providing dressing room with bespoke joinery and a spacious ensuite concealed behind double sliding pocket doors. Additional bedrooms have been increased in size making use of clever design features to allow every possible nook to be used for family storage.

 

The conversion of the existing loft allowed for the provision of two further bedrooms, one of which incorporates a tight ensuite to be used by guests to allow them to retreat and relax – away from busy family life going on below. These rooms are as opening to the external envelope as possible flooding each rooms with natural light and making full impact of the views out as far as the Shard and London Eye far beyond.

 

Completion – Jan 2015 – Photos coming
Images / Photography. deDraft